GALLERIES

    Van App Naar Fotoboek

    NL • Zoals je misschien op mijn Instagram account hebt gezien, heb ik de afgelopen tijd wat fotoboekjes van Albelli getest. Vandaag wil ik hier de resultaten laten zien en bespreken!

    Ook al vind ik het super fijn dat digitale fotografie is uitgevonden, een groot nadeel vind ik dat je eigenlijk nooit meer je foto’s print. Mijn ouders hebben thuis een plank vol met fotoboeken van vroeger en het blijft altijd leuk om daar weer even in te kijken. Toen de fotoboeken op de markt kwamen heb ik wel eens wat fotoboeken gemaakt van vakantie’s en van mijn portfolio werk, waar ik dit artikel over heb geschreven. Daarna vond ik vaak iets te veel werk omdat ik altijd veel (te) foto’s maak tijdens vakantie’s of reizen. Om het dan helemaal uit te zoeken moet je echt de tijd voor nemen en daarna leuk indelen in een boek.

    Albelli komt nu met iets nieuws, een fotoboekje maken rechtstreeks vanaf je telefoon waarbij je foto’s kan importeren vanuit Instagram, Facebook, Dropbox en de camera roll, ideaal! Zo kan je tijdens je treinreis als je toch even een uur niets te doen hebt, een fotoboekje samenstellen en direct bestellen. Dat vond ik het proberen waard!

    Om het gelijk goed te testen, heb ik alle drie de formaten besteld en de foto’s van alle kanalen gehaald om te kijken naar de verschillen en resultaten.

    thefashioncamera-albelli-3

    Mijn eerste indruk: wat is dit leuk en easy! Heel snel vanuit je telefoon is het boekje zo in elkaar gezet (1 druk op de knop) en het bestel proces is ook niet ingewikkeld. Binnen een paar werkdagen ligt het fotoboekje op je deurmat.

    Laten we even kijken naar de drie boekjes die ik gemaakt heb. Van groot naar klein.

    thefashioncamera-albelli-5

    Fotoboek L: Ik begon met het grootste boekje van 21×21 cm. Je foto’s kunnen alleen in vierkant geplaatst worden dus daar moet je even rekening mee houden en je fotoboekje goed checken nadat alle foto’s er in staan of er geen hoofden worden afgeknipt :)
    Hierbij had ik ook foto’s van mijn Instagram account gehaald, maar die zijn duidelijk minder scherp dan de foto’s uit mijn camera roll van mijn iPhone en de foto’s van Dropbox. Een tip wanneer je het grote boekje besteld: haal je foto’s rechtstreeks vanaf je telefoon omdat Instagram en Facebook je foto verkleinen. Verder is dit het resultaat naar verwachting, het ziet er leuk uit en is handig om mee te nemen en te laten zien!

    thefashioncamera-albelli-6

    Fotoboek M: Het middenformaat van 14×14 cm, niet te groot, niet te klein. Instagram foto’s zien hier beter uit en ook heb ik bij dit boekje gekozen voor tekst op de cover vanuit de Albelli app. Dat komt er dan dus zo uit te zien. Als je echt meer moeite wilt doen, is het aan te raden om in Photoshop een leuk lettertype uit te kiezen en deze in je foto te plaatsen, zoals ik bij het grote boekje heb gedaan. Kwaliteit van de foto’s is mooi!

    thefashioncamera-albelli-2thefashioncamera-albelli-7

    Fotoboek S: Het kleinste formaat van 10×10 cm vind ik misschien wel het leukste, zo schattig! Perfect voor het printen rechtstreeks vanaf je Instagram account om de kwaliteit te behouden. Handig formaatje om mee te nemen in je tas om overal je foto’s (offline) te delen!

    thefashioncamera-albelli-1thefashioncamera-albelli-4

    Maak jij wel eens een fotoboekje van je digitale foto’s?

    (advertentie) www.albelli.nl/apps

    PREV. ITEM NEXT ITEM
    BY:
    Liselotte Fleur
    ×
    20/04/2016

    READ COMMENTS -

    0 COMMENTS

    LEAVE A COMMENT