GALLERIES

    The Fashion Camera is hét handboek voor de startende portret- en modefotograaf

    Lenzen, camera's, lightshapers, werken met een team en jezelf verkopen. Als modefotograaf heb je heel wat ballen in de lucht te houden. Liselotte Fleur (1991) werkt al meer dan tien jaar in deze creatieve business. Ze vertelt je in dit boek alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen in de wereld van de modefotografie. Van de juiste apparatuur en de beste instellingen tot copyrightkwesties en praktische social media-tips. Ready, set, go! - Uitgeverij Snor

    Na het lezen van dit boek:

    ✓ weet jij hoe jij jezelf als fotograaf in de markt zet en ben je klaar om je eerste opdrachten binnen te halen.
    ✓ stuur je jouw team en model zelfverzekerd aan, kom maar op met die shoots!
    ✓ weet jij hoe je jouw prijs kan bepalen en hoe je het beste kan onderhandelen met jouw nieuwe en bestaande klanten.
    ✓ zet je social media goed in om jouw bedrijf te laten groeien.
    ✓ weet je alles over copyright en auteursrechten wat betreft modefotografie zodat je nooit meer met vraagtekens zit.
    ✓ ga je aan de slag met jouw personal branding om jouw merk sterk neer te zetten.
    ✓ heb je de kennis om jouw portfolio en website zo in te richten dat deze helemaal bij jou past.
    ✓ heb je meer ontdekt over de apparatuur en camera instellingen die essentieel zijn bij modefotografie.
    ✓ organiseer jij zonder problemen je volgende modeshoot met een compleet team!

    Herken jij jezelf hierin?

    Dan is dit boek geschikt voor jou!

    - Je wilt super graag een modeshoot organiseren voor je portfolio maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

    - Je twijfelt over de juiste instellingen en welke camera's, lenzen en lampen geschikt zijn.

    - Je hebt nog nooit of weinig voor een klant gewerkt maar wilt dit wel super graag.

    - Je weet eigenlijk niet of je het allemaal wel goed doet en je wilt jezelf graag verbeteren.

    - Je weet niet goed hoe je jouw website het beste kan inrichten en wat er op jouw about pagina moet staan.

    - Je hebt zin om meer te leren over modefotografie en geïnspireerd te raken.

    - Je weet nog niet zo goed hoe je jouw social media kan inzetten als fotograaf om nieuwe klanten te bereiken.

    - Je vindt het moeilijk om je prijs te bepalen, je hebt het idee dat je te weinig vraagt maar durft hier nog niets aan te veranderen.

    - Je wilt graag weten hoe het allemaal zit in de modefotografie, maar hebt nog niet echt een goed beeld hiervan.

    - Je wilt als succesvolle modefotograaf aan de slag gaan alleen je weet niet hoe je aan betaalde opdrachten komt.

    “Ik merkte dat er zoveel vragen zijn van startende modefotografen omdat ik heel veel berichtjes ontving. Zelf heb ik alles moeten ontdekken nadat ik klaar was met mijn studie dus ik herken dit helemaal! Ik heb al jullie vragen kunnen beantwoorden in dit boek. Het is een ideaal opstapje wanneer je graag meer wilt weten over dit mooie vak. Ben jij ook klaar voor de volgende stap?”

    INHOUD

    Q.

    Hoofdstuk 1

    A.
    We beginnen met het opsplitsen van de verschillende soorten modefotografie en wat hier allemaal bij komt kijken zoals het budget, de layout etc. Denk aan editorial, lookbook, e-commerce en meer.

    Q.

    Hoofdstuk 2

    A.
    Hoe ontdek je jouw eigen stijl en visie, en wat is dit precies? Hoe kan je creatief zijn met modefotografie en hoe pas je dit toe bij commerciële shoots? Een goed hoofdstuk voor jezelf te kijken hoe jij je als fotograaf kan onderscheiden van de rest.

    Q.

    Hoofdstuk 3

    A.
    In dit hoofdstuk gaan we in op de techniek en apparatuur voor de modefotograaf. Even een stapje terug om echt duidelijk te leren hoe je camera werkt, welke instellingen het meest voorkomen bij het maken van modeshoots en natuurlijk bekijken we welk soort camera en lenzen het beste bij jou passen op dit moment. Daarnaast behandelen we de verschillende lightshapers en studio opstellingen zodat je een goede basis hebt om te beginnen!

    Q.

    Hoofdstuk 4

    A.
    Hoe organiseer je nou echt een goede modeshoot? Wie heb je allemaal nodig (stylisten, visagisten etc)? We behandelen wat hier allemaal bij komt kijken en wat je zeker niet mag vergeten.

    Q.

    Hoofdstuk 5

    A.
    Hoe stuur je een volledig team aan en hoe werk je fijn samen met een model? Het is natuurlijk de bedoeling om zelfverzekerd achter de camera te staan tijdens de shoot. Daar gaan we aan werken!

    Q.

    Hoofdstuk 6

    A.
    Na de shoot ga je een selectie maken van al je foto's, maar waar moet je nou eigenlijk op letten? Hier gaan we in dit hoofdstuk dieper op in. Ook vertel ik wat over de basis van mijn bewerking en geef ik je tips hoe jij dit toepast op jouw foto's. (Bewerking is in mijn boek het minst belangrijke onderdeel.)

    Q.

    Hoofdstuk 7

    A.
    De zakelijke kant van fotografie: geld en copyright. Zeker niet onmisbaar om een succesvol fotograaf te worden! In dit hoofdstuk zal je meer inzichten krijgen om een goede prijs te bepalen voor je fotografie en vertel ik je waar je deze prijs op baseert. Daarnaast is auteursrecht natuurlijk super belangrijk, maar hoe zit dit nou precies? In samenwerking met jurist Sharon de Rooij zijn al je vragen hierover beantwoord.

    Q.

    Hoofdstuk 8

    A.
    Marketing mag zeker niet worden vergeten. Waar let je op bij het inrichten van je portfolio? Waar moet je website aan voldoen en wat zet je nou op je about pagina? Dit gaan we in dit hoofdstuk samen doornemen zodat jouw website een goed visitekaartje is voor jouw bedrijf. Daarnaast geef ik je social media tips en gaan we aan de slag met jouw personal branding. Ontdek je Unique Selling Point en ook niet onbelangrijk: jouw ideale klant!

    Q.

    Hoofdstuk 9

    A.
    Nu moet jij zelf aan de slag... In dit hoofdstuk bied ik je nog wat extra motivatie om nu echt zelf te werken aan jouw bedrijf en zelfverzekerd achter de camera te staan! Go for it!
    01
    -
    18

    WAAR TE KOOP

    bijna uitverkocht...

    Het boek heeft sinds begin 2020 in heel veel winkels en webshops gelegen. Het boek is inmiddels in het merendeel van de winkels helaas uitverkocht. The Fashion Camera is momenteel alleen via mij nog te bestellen!

    Bestel Nu!

    Verkooppunten (momenteel alleen via mijn site te bestellen)

    FOTOGRAFILLE.nl

    REVIEW

    "De hoofdstukken lezen prettig door de vele tussenkopjes, kaders en quotes. Daarnaast staat het boek bomvol met prachtige foto’s die Liselotte Fleur tijdens haar jaren als fashion fotograaf heeft gemaakt. Door het boek heen vind je handige lijstjes met vragen die je jezelf kunt stellen. Op die manier ga je dieper nadenken over jouw positie als fashion fotograaf én word je geholpen om keuzes te maken. Natuurlijk mag ook een checklist voor het organiseren van een fashionshoot niet ontbreken.

    Het boek gaat niet alleen in op de uitvoerende taken van fashion fotografie. Juist ook de zakelijke kant en personal branding wordt uitgebreid behandeld. Hierdoor is het zelfs interessant als je in een andere tak van fotografie werkzaam bent. Denk bijvoorbeeld aan prijsbepaling, algemene voorwaarden, auteursrechten en jouw USP’s. Een uitgebreid handboek dus wat voor veel (beginnende) fotografen erg leerzaam zal zijn."

    LEES DE HELE REVIEW

    Wil je ook laten zien dat jij trots bent om fotograaf te zijn?

    Bestel dan ook de The Fashion Camera ketting en armband met camera bedel en ontvang een mooie bundelkorting in combinatie met het boek.

    Wat vinden de lezers?

    Een kleine greep uit de reviews die geplaatst zijn op de productpagina van mijn boek op bol.com.

    De motivatie die uit het boek spat werkt aanstekelijk

    Guillaume: “Net dit boek verslonden en ik wil er Liselotte graag voor bedanken. Ik ga zo meteen aan de slag met de oefeningen om mezelf als fotograaf nog beter te leren kennen alsook met het schrijven van mijn algemene voorwaarden. De eerste berichtjes naar stylisten en visagisten zijn ook al verstuurd met de vraag om een portfolioshoot te organiseren! Het boek leest enorm vlot en de grootste kracht voor mij zijn uiteraard de tips die toegepast werden op modefotografie specifiek, maar ook vooral de motivatie die uit het boek spat en heel aanstekelijk werkt! Op naar een toffe toekomst!”

    Mijn vragen zijn beantwoord dankzij dit boek

    Anne: “Ik heb het boek in één dag uitgelezen! Het leest lekker weg, het is duidelijke geschreven en mooi vormgegeven afwisselend met de beelden en tekst! Het is leerzaam om te zien welke technieken je gebruikt om het juiste licht te creëren voor de foto’s. Het stukje over ondernemen vond ik ook interessant, aangezien ik nog niet goed wist hoe ik alles goed kon aanpakken voor een fotoshoot. Deze vragen zijn beantwoord door middel van dit boek, dank je wel”

    Toegankelijk en heel erg inspirerend

    Lidewij: “Super leuk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in modefotografie. Voor amateurs tot professionals. Het is toegankelijk voor iedereen een vooral heel erg inspirerend! En staat ook nog eens leuk op een koffietafel.”

    Pien: “Duidelijk en makkelijk te lezen boek. Informatief maar toch ook met amusement. Top aanrader!”

    Fijn boek voor (beginnende) fotografen

    Kim: “Ik volg Liselotte Fleur al sinds het begin van mijn eigen carrière als fotograaf (sept 2019) en altijd enorm fan geweest van haar werk. Toen dit boek uit kwam MOEST ik het hebben! En nog geen seconde spijt van gehad. De inhoud is erg leerzaam en het boek staat vol met tips die ik kan gebruiken om mijn fotografiebedrijf te laten groeien. Naast de tekst zijn ook de foto’s in het boek erg inspirerend. Het is fijn om te lezen en erg mooi vormgegeven! Ik raad dit boek zeker aan :)”

    Een must have voor de beginnend fashionfotograaf

    Sophie: “Ik ben fan van dit boek, schrijfstijl en fotografie. Eindelijk de guide die ik nodig heb. Zelf ben ik al een tijdje aan puzzelen hoe ik de stap naar mode fotografie wil maken en het boek van Liselotte boek helpt me nu al heel erg op weg. Heel inspirerend en heel oprecht! Fijn!”

    Marcel: “Deze man, die zich nooit concentreren in een boek, is nu al bijna op de helft … Wat leest je boek heerlijk weg. To-the-point, duidelijke uitleg en ik heb nu al meer vertrouwen in mijn fotowerk. Ik ga veel van je tips gebruiken.”

    Uitgebreid maar altijd to-the-point

    Joost: “Eindelijk een boek waarin ik alle belangrijke aandachtspunten voor mijn eigen fotoprojecten kan vinden die me als beginnende met lifestyle- en modefotografie erg veel tijd kosten om zelf te bedenken. Overzichtelijk met een uitgebreide inhoudsopgave waar je alles wat belangrijk voor je is kan terugvinden, in helder duidelijk Nederlands geschreven; uitgebreid maar altijd to-the-point.”

    Dit boek is voor veel meer dan alleen modefotografie bruikbaar

    Frits: “Dit boek is voor veel meer dan alleen modefotografie bruikbaar. Zodra je met mensen en lifestyle te maken hebt is dit echt een geweldig boek waarin alles heel duidelijk beschreven en getoond wordt. Zeer breed. Ben erg blij met dit boek.”

    Marije: “Het boek had ik uit voordat ik het door had. Het leest zo makkelijk weg en geeft veel praktische tips en is to the point. En niet te vergeten de mooie foto’s en vormgeving. Zeker een aanbeveling voor de liefhebbers in dit vakgebied!”

    Top boek voor merkbouwers

    Ruben: “Super boek om niet alleen als fotograaf, maar ook als merkbouwer je kennis en skills te verbeteren. Het heeft me meer inzicht gegeven in hoe ik mijn merk beter visueel kan neerzetten met fotografie.”

    Martine: “Dit boek helpt elke beginnende modefotograaf goed op weg. Duidelijk, compleet en ook nog eens mooi vormgegeven. Al met al een aanrader!”

    Mooi vormgegeven en heel fijn geschreven

    Hylke: “Mooi vormgegeven en heel fijn geschreven.
    Afwisseling met tekst en foto’s. Heel duidelijk voor de beginnende fotograaf, en ook voor de professionele ;-) aanrader!”

    Zeer compleet en informatief

    Stefan: “Prachtig vormgegeven boek boordevol schitterende foto’s, nuttige informatie en handige tips.
    Voor de beginnende modefotograaf maar ook zeker voor fotografen, zoals ik, die al wat langer meelopen maar op gebied van jezelf verkopen aan merken nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Het lijkt misschien een boek dat typisch voor vrouwen is gemaakt maar niets is minder waar! Een absolute aanrader!”

    Goede tips waar je direct mee aan de gang kunt

    Anita: “Erg toegankelijk geschreven boek. Prettig dat er niet teveel vakjargon wordt gebruikt. Veel goede tips waar je direct mee aan de gang kunt.”

    Marlous: “Heel fijn en makkelijk te begrijpen boek voor iedereen die meer wil weten over fashion fotografie. Buiten dat staan er prachtige foto’s in waar je naar blijft kijken!”

    Must have voor mode- en portretfotografie

    Hugo: “Wat een fijn en informatief boek. Maar ook: een heerlijk kijkboek. Mooie vorm, mooi papier en mooi gedrukt. Een prima boek voor de modefotograaf en ook voor de portretfotograaf. Kan niet wachten op het volgende boek!”

    Marieke: “Als professioneel fotograaf nog steeds toffe tips and tricks uit het boek gepikt.”

    Dikke aanrader voor de modefotograaf

    Landa: “Ik volg Liselotte al een aantal jaar op Instagram en weet hoe getalenteerd ze is. Het is super inspirerend om te zien hoe zij alle facetten van de modefotografie succesvol toepast, van techniek tot ondernemen. Daarnaast deelt ze haar kennis met liefde en dat siert haar enorm. Het boek is prachtig vormgegeven en geeft een boost aan mijn ontwikkeling als modefotograaf. Of je nu beginnend of ervaren fotograaf bent, uit dit boek haal je inspiratie. Ik geef het een mooi, zichtbaar plekje in mijn studio!”

    Het is met recht een open boek te noemen

    Sara: “Alleen de lay-out al, daar wordt ik als grafisch vormgever al heel blij van! Het boek is een feestje om te lezen, alles wat je weten wilt staat er wel in en het stukje branding vind ik erg interessant. Het is met recht een open boek te noemen. Bedankt Liselotte!”

    Laifke: “Een heel fijn boek om te lezen, erg interessant, veel interessante onderwerpen worden besproken. Vooral voor een leek erg duidelijk uitgelegd allemaal, zou het boek zeker aanraden!”

    Ook voor fotografen die al langer aan het werk zijn

    Jessica: “Dit boek is niet alleen voor beginnende modefotografen geschikt, maar zeker ook voor fotografen die al langer aan het werk zijn! Liselotte beschrijft heel duidelijk alle facetten van modefotografie, bijvoorbeeld techniek, hoe je een of ondernemen. Ik volg haar al een aantal jaren op instagram en ze is een inspiratie voor me, dus heel tof hoe zij haar kennis met liefde deelt. Het boek is ook mooi vormgegeven en er staan prachtige foto’s in. Ik ben dan ook heel blij met het boek en kan niet wachten om zelf met alle tips aan de slag te gaan.”

    Al je fotografie vragen beantwoordt

    Fay: “Als zelfstandig ondernemer is het supergaaf dat alles wat je bereikt, je daar zelf voor gewerkt heb. Ik mis echter dat ik kan sparren met collega’s of advies kan vragen. Toen viel The Fashion Camera op mijn deurmat! Liselotte beantwoordt alle vragen waar ik al een tijdje mee rondloop. Antwoorden die zelfs Google mij niet kan geven, legt zij op een duidelijke manier uit. Ik heb zin om wat ik geleerd heb toe te passen in m’n werk en ik ben benieuwd waar mij dat gaat brengen!”

    Ook voor een beginnend stylist een super boek

    Lisa: “Wat een heerlijk boek! Sinds september 2019 volg ik de allround styling opleiding aan de Style school by Danie. Hier ben ik veel bezig met fashionstyling. Het boek van Liselotte is dan misschien wel gericht op de startende fashionfotograaf, maar voor een beginnend stylist is dit ook een super boek! In hoofdstuk 4 staat bijvoorbeeld heel duidelijk beschreven hoe zo’n fashionshoot nou van begin tot eind in z’n werk gaat. Ook staan er veel goede tips in om een eigen onderneming te starten. Het boek leest super makkelijk weg, wat ik altijd belangrijk vind. Ik kan dit boek daarom aan iedereen aanraden :)”

    Al met al een aanrader

    Kimberley: “Al jaren geen boek meer uitgelezen, maar dit boek had ik binnen enkele dagen uit! Het boek is toegankelijk geschreven, fantastisch vormgegeven en echt een inspiratie. Fijn dat het niet enkel om techniek gaat, maar ook over alle andere aspecten die bij het beroep komen kijken zoals bijvoorbeeld marketing etc. Zeker een aanrader, ook als je enige ervaring hebt met fotograferen!”

    Het komt allemaal aan bod

    Mathilda: “Ik heb ‘m in één dag zo goed als uitgelezen. Het is een superfijn boek voor de beginnende (mode)fotograaf. Alles wordt duidelijk uitgelegd met passende afbeeldingen erbij, waardoor het goed te begrijpen is. Van praktische dingen voor een shoot tot hoe je voor een fijne sfeer zorgt en je het model aanstuurt: het komt allemaal aan bod!”

    Anne: “Heel fijn boek voor zowel de startende fotograaf als de wat meer gevorderde fotograaf. De manier waarop het boek is opgebouwd is ook erg fijn en leest lekker weg. Het boek is erg duidelijk, Liselotte legt het erg goed uit en ook vaak met voorbeelden. Eigenlijk staat alles wat je wil weten als fotograaf in dit boek.”

    Veel bruikbare tips en positieve energie

    Debbie: “Dit boek is echt de moeite waard om te lezen. Vooral voor beginnende fotografen of je nu fashion of lifestyle fotograaf bent. Veel bruikbare tips en positieve energie.”

    Joke: “Boek vol praktische informatie om je een goed beeld te geven van hoe alles er rondom een fashionshoot uit ziet. Ik had het binnen een dag al uit.”

    Een fijn praktisch fotografieboek

    Sander: “Liselotte schrijft op een fijne wijze hoe je een fashion shoot organiseert en invulling geeft. Er wordt ingegaan op techniek maar vooral op tips & tricks! Dank, het heeft me zeker inspiratie gegeven.”

    Miranda: “Het boek is geweldig fijn om te lezen, hele mooie opmaak en inspirerend.”

    Top boek!

    Lisanne: “Heel leerzaam makkelijk te lezen boek. Ik kan niet vaak mijn aandacht bij veel ‘leertekst’ houden, maar met dit boek geen probleem! Heel leuk ook dat er stukjes in staan van o.a. modellen en wat zij verwachten van een fotograaf! Een aanrader dus!”

    Must have voor de beginnende modefotograaf!

    Fleur: “Wat een ontzettend fijn boek! Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en er staan hele bruikbare tips in om zelf met modefotografie aan de slag te gaan. Ik heb het boek direct gekocht toen het uitkwam en ben het nu voor de tweede keer aan het lezen om alle informatie goed toe te kunnen passen als beginnend modefotograaf! Een aanrader voor iedereen die graag in de mode branche wilt starten als fotograaf!”

    Super boek voor iemand die begint met modefotografie

    Sara: “Ik had het boek in een week uit (ben niet zo’n lezer). Het boek leest makkelijk weg en wat ik vooral fijn vindt: de illustraties met uitleg hoe je bijvoorbeeld met licht werkt. De tips zijn erg handig en ik heb er ook al een paar in de praktijk gebruikt. Conclusie: super boek voor iemand die begint met modefotografie en houdt van visuele uitleg!”

    Ik heb ontzettend veel geleerd van dit boek!

    Samy: “Alle onderwerpen worden behandeld: van de basic techniek van je camera en bewerking van je foto’s tot de marketing en branding van je bedrijf. Door dit boek weet ik nu hoe ik de stappen moet zetten tot mijn eigen (succesvol) fotografie bedrijf.”

    Alle info voor elke fotograaf

    Lianne: “Wat een fijn boek! Je vindt er all how-to’s die je als fotograaf graag van tevoren wil weten en dat scheelt je veel tijd Daarnaast is het een inspirerend boek waarin veel persoonlijke verhalen staan en super mooi vormgegeven. Ikzelf ben geen modefotograaf maar productfotograaf maar heb veel met dezelfde dingen te maken zoals het plannen van een shoot, vinden van locaties en werken met verschillende soorten licht. Dit boek heeft me heel erg geholpen en weer nieuwe motivatie gegeven!”

    Ik ben super blij met dit boek

    Lotte: “Dit boek is heerlijk weglezen. Veel handige tips, dingen leren, uitproberen en verder lezen. Ik ben super blij met dit boek, en als je toch bezig bent….de ‘planner’ van deze schrijfster is ook heel heel fijn!”

    Wil je meer weten over dit boek of over mij? Neem contact op per mail of Instagram en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!