GALLERIES

    Al Mijn Fotografie Tips En Ervaring Deel Ik Met Jou

    Vanaf een jonge leeftijd wist ik al dat ik modefotograaf wilde worden en ik had geen plan B. Daardoor had ik alle motivatie om er volledig voor te gaan! Hoe lastig het ook is. Als ik iets wil doen, dan ga ik er ook voor. Deze motivatie en tips deel ik graag met jou in mijn eigen boek!

    Het begin van mijn eigen bedrijf

    Direct na mijn afstuderen heb ik mijn bedrijf ingeschreven bij de KvK zodat ik betaalde opdrachten kon aannemen. Dit begon langzaam te lopen, en het geld wat binnen kwam stak ik direct weer in het creëren van portfoliowerk en investeren in nieuw apparatuur. Ik ben heel blij dat ik toen zo gemotiveerd was om verder te komen, want daardoor heb ik echt ontzettend veel geleerd. Van tevoren wist ik niet zo goed wat er allemaal bij kwam kijken, het was veel meer dan alleen maar fotograferen. Een aantal voorbeelden: je administratie op orde brengen, contacten leggen en onderhouden, kennis over technieken en apparatuur, personal branding, marketing, website bouwen, portfolio opzetten, social media strategie bedenken, potentiele klanten benaderen en nog veel meer. Dit had ik (natuurlijk?) niet geleerd op school. Deze kant van het vak vind ik gelukkig ook interessant, dus ik stak hier veel tijd in. 

    Waarom ik begon met schrijven van mijn boek: ‘The Fashion Camera – Het Handboek voor de Startende modefotograaf’

    Via deze blog deel ik sinds 2014 mijn fotografie verhalen en tips (in het Engels) en ook via Instagram deel ik sinds die tijd veel ervaringen over mijn werk als modefotograaf. Ik ontvang daarnaast vrijwel dagelijks vragen van beginnende fotografen dus ik wist dat er vraag was naar dit boek. Er was ook nog geen Nederlands boek met dit onderwerp te koop, dus dat was nog een reden om dit boek nu uit te brengen. Ik heb er ruim een jaar over gedaan om dit boek te schrijven en samen met mijn uitgever (Uitgeverij Snor) op de markt te brengen.

    Zoals ik ook al eerder noemde was ik verrast hoeveel je moet eigenlijk zelf moet doen als beginnend fotograaf. Het gaat echt niet alleen maar om fotograferen, je moet een heel merk opbouwen en dat gaat zeker niet vanzelf. Ik heb het boek geschreven dat ik zelf wilde lezen toen ik net begon. Alle informatie die je nodig hebt als je net begint staat hierin uitgelegd zoals: welke camera en lenzen zijn voor jou het beste, hoe stuur je een team aan, welke aanwijzingen geef je aan je model, hoe zit het met auteursrecht, wat post je op social media, hoe vind je je ideale klant, hoe zet je jezelf in de markt en nog veel meer! 

    Aan wie is dit boek gericht?

    Zoals de titel van het boek: The Fashion Camera – ‘Het Handboek voor de STARTENDE modefotograaf’ al duidelijk maakt, is het boek geschreven voor de beginner. Als is kijk naar de personen die het boek gekocht hebben, dan zie ik inderdaad dat dit de fotografen zijn die wel al goed bezig zijn met fotografie maar nog net even dat extra stapje nodig hebben om echt verder te kunnen komen. Het boek is geschreven voor zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd. Dit kunnen dus de jonge fotografie studenten zijn die alles nog moeten opzetten, mode- en portretfotografen die een tijdje geleden begonnen zijn maar even niet weten hoe ze nu precies verder moeten, en ook de wat oudere mensen die fotografie als hobby als parttime baan zien en graag meer willen ontdekken over dit vak.

    Naast de vele tips in het boek, deel ik dit graag nog met jou

    Het belangrijkste is dat je het gewoon moet doen, je kan de tips wel lezen, maar door geen actie te ondernemen zal je nooit leren en nooit verder komen dan waar je nu bent. Durf een risico te nemen en organiseer die shoot die je altijd al uit wilde werken, benader die klant, laat je portfolio eens zien aan iemand die belangrijk kan zijn in jouw carrière en investeer nu echt eens in die goede lens waar je veel plezier van gaat hebben.

    Klaar om alles te leren over modefotografie?!

    Het boek is (in Nederland) te koop via mijn eigen webshop, je ontvangt dan ook nog eens mijn favoriete Lightroom Presets cadeau bij je bestelling! Ook is het boek te koop in veel winkels zoals: Bol.com, Amazon, Bruna, Ako, Kamera Express, Donner, Paagman, Wehkamp en nog veel meer winkels en webshops. Liever wat meer info en reviews over het boek? Check dan even deze pagina!

    PREV. ITEM NEXT ITEM
    BY:
    Liselotte Fleur
    ×
    17/03/2020

    READ COMMENTS -

    0 COMMENTS

    LEAVE A COMMENT